Over ons

Wie zijn we?

KSA Lissewege is dé jeugdbeweging van Lissewege en omstreken. 
Als KSA maken wij deel uit van de nationale 'KSA', familie een jeugdbeweging met meer dan 35000 leden verspreid over 300 groepen. Als plaatselijke afdeling met 110 leden zijn wij terecht trots op onze goed draaiende werking. Eens om de 2 weken bruist het aan onze lokalen op het parochiaal speelplein want dan geeft elke tak zijn activiteit. Vanaf het eerste leerjaar tot 16 jaar is iedereen welkom om te ravotten samen met andere leeftijdsgenoten. Een hechte groep leiding met de nodige kennis en vorming staan elke keer opnieuw klaar om die zaterdagmiddag net iets anders te maken dan alle andere. Elk jaar opnieuw gaan wij op ons ondertussen legendarisch kamp, en voor de sloebers is er het sloeberweekend!

Heb jij zin om te komen? Laat ons dan snel iets weten.

Visie

Wij zijn een jeugdbeweging van iets meer dan 110 jongeren van 6 tot 16 jaar voor én door jeugd. Ons hoofddoel is om alle leden een speelse en zinvolle tijdsbesting aan te bieden. Via tweewekelijkse activiteiten willen wij ervoor zorgen dat kinderen een middag vol amusement kunnen beleven en tegelijkertijd ook de ruimte en de kans krijgen om geleidelijk aan te groeien als mens in alle aspecten.

Vriendschap, creativiteit en activiteit staan centraal: zo leren kinderen er vrienden (voor het leven..) kennen, kunnen ze er creatief bezig zijn én zeer belangrijk: kinderen krijgen hier de kans om zonder competitiviteit nieuwe horizonten te ontdekken. Stap voor stap geven we hen het vertrouwen om in alle sociale vaardigheden te groeien en al spelende/doende iets te leren.

KSA betekent niet zomaar iets, onze drieledige naam begint met een K. Die K heeft voor ons verschillende betekenissen, het is oorspronkelijk de K van katholiek maar evenzeer ook de K van kritisch zijn, Kameraadschap opbouwen en Kilooooo's amusement! De middelste letter S staat voor studerende, maar wordt door ons vooral als Spelende ingevuld, want stilzitten is niet echt aan ons besteed…En dan de laatste letter A, die staat voor actie. Wanneer iets net niet loopt zoals we het zouden willen dan is het tijd om actie te ondernemen. Samen als volwaardige jeugdbeweging kunnen wij bergen verzetten om van KSA Lissewege iets speciaal te maken. 

Telkens opnieuw gaat onze leidingsploeg de uitdaging aan om jongeren actief te begeleiden. Een sterke groep geëngageerde jongeren draagt samen de jeugdbeweging: zij organiseren spellen, kampen, geldwervingsacties, en ga zo maar door… het engagement dat deze mensen geven is eindeloos. Als groep kiezen wij ervoor iets te betekenen, wij willen iets betekenen voor Lissewege, én voor de jeugd van Lissewege.