Ambras november-december

Voorwoord

Beste ouders en leden,

De Regenboogfeesten en bosactiviteit liggen alweer achter de rug en dat betekent dat het tijd is voor de tweede ambras van het jaar. Ook wil dit zeggen dat we weer in die tijd van het jaar zitten dat het wat kouder begint te worden, maar dat houdt ons niet tegen om weer fantastische activiteiten te geven. Deze kun je zoals altijd terugvinden op de pagina’s van de takken. Doe zeker warme kleren boven of onder je uniform aan zodat we het op de komende activiteiten niet te koud hebben. De leidingsploeg staat alweer te springen om de volgende activiteiten in deze koude dagen zo warm en gezellig mogelijk te maken.

Nu het kouder wordt, betekend dat ook dat de feestdagen eraan komen. Wij zijn ervan bewust dat vele onder jullie de cadeautjes online zullen bestellen, hierbij zouden jullie ook ons kunnen steunen. Als je via trooper.be je bestellingen zet kan je ons steunen zonder zelf maar 1 cent extra te moeten betalen. Ben je nog niet bekend met Trooper, neem dan zeker een kijkje op:

https://www.trooper.be/nl/trooperverenigingen/ksalissewege

Alvast bedankt!

De hoofdleiding
Joram en Xander

 

Sloebers

Sloebers!!!! Zijn jullie al een beetje bekomen van de eerste twee maanden KSA? Hopelijk wel want we gaan direct weer door met twee nieuwe maanden KSA. Het worden twee hele leuke maanden, we gaan jullie laten kennis maken met een paar klassieke KSA spellen en we vieren een paar superleuke feestdagen. Deze twee maanden worden ook wat kouder dus doe zeker een warme jas aan boven je uniform. Zie hier, al een voorproefje voor de komende twee maanden:

Zaterdag 4 november: De Kapla-Games
Vandaag is het Kapla-dag, het klinkt verzonnen maar het is echt waar! Dus speciaal om Kapla-dag te vieren spelen we vandaag de Kapla-games… Wat de Kapla-games precies zijn zal je moeten ontdekken vandaag aan het lokaal. Kom dus allemaal om 14u naar ons lokaal en de kunnen jullie om 17u weer opgehaald worden, misschien wel als echte Kapla-kampioenen…

Zaterdag 18 novemeber: Trekken, sleuren en duwen
Jajaaa jullie lezen het goed, vandaag mogen jullie voor 1 keer trekken, sleuren en duwen, maar zonder elkaar pijn te doen natuurlijk. Trek en duw elkaar maar eens goed in de modder en maak elkaar maar lekker vuil. Jullie worden om 14u verwacht aan het lokaal en als jullie vuil genoeg zijn mogen jullie om 17u terug naar huis.
Ps: Doe zeker warme VUILE KLEREN aan!!!

Zaterdag 2 december: Wat zit er in mijn schoentje?
Sinterklaas is terug in het land!!
Staan jullie schoentjes al klaar? De onze wel hoor, raad eens wat er in zit…
Hopelijk zijn jullie wel allemaal een beetje braaf geweest hoor, anders blijft jullie schoentje leeg… Kom allemaal om 14u naar het lokaal en misschien kunnen jullie met een al wat voller schoentje om 17u weer opgehaald worden.

Zaterdag 16 december: IJs op de weg
Brrrr, wat is het hier koud hé op de Noordpool.
Gelukkig heeft Beun De Camion Chauffeur zijn dikke winterjas al aan maar door het koude weer komt hij een paar probleempjes tegen onderweg met zijn camion.
Zorg ook maar dat jullie een dikke jas aan hebben om van 14u tot 17u buiten te spelen en Beun De Camion Chauffeur uit de problemen te helpen.

Vrijdag 29 december: Hoe lang is een jaar?
Het jaar zit er bijna op, nog maar 3 keer slapen en we worden wakker in 2024. Maar hoelang duurt zo’n jaar? De leiding is het een beetje vergeten en hoopt dat jullie, de sloebers, hen kan helpen. Hoeveel maanden, hoeveel weken, hoeveel dagen en hoeveel uren, daar weten jullie toch zeker wel het antwoord op? Kom zeker naar ons lokaal om 18u en dan kunnen we weer naar huis om 20u.

Gezellig warme groetjes
Joren, Arno, Frederik en Joram

 

Springers

Dag lieve springertjes, het wordt al wat kouder maar dat houdt ons niet tegen om geen activiteiten te geven. De feestdagen komen er ook aan en dat willen wij ook met jullie vieren. Hieronder vinden jullie onze leuke activiteiten voor de komende maanden.

Zaterdag 11 november: Wapenstilstand zonder wapens
Hooooiiiii zoals jullie weten, of misschien niet weten, is het vandaag Wapenstilstand. Om deze dag te herdenken zullen we survival of the fittest spelen!!!! Doe maar je stoerste en vuilste kleren aan want jullie hebben 3 uur lang de tijd om te tonen hoe je strijd ;-) !!! Kom maar allemaal af naar het lokaal om 14u en als jullie bewezen hebben dat jullie echte soldaten zijn, mogen jullie om 17u terug naar het thuisfront!

Zaterdag 25 november: één tegen allen
Dag springertjesssss om te bewijzen dat jullie al goed kunnen samenwerken en opdrachten kunnen voltooien zonder boe of ba, nodigen we je uit voor een middagje één tegen allen!!!
Jullie mogen jezelf komen bewijzen om 14u en om 17u mogen jullie trotse ouders, jullie komen ophalen!! Wij staan alvast te springen tot daaannn!!!

Zaterdag 9 december: Help! Sint zoekt zijn roetpieten
Code rood!!! De Sint heeft ons gecontacteerd en heeft ons verteld dat zijn roetpieten zijn verdwenen. Nu heeft hij ons ook gevraagd of wij ze willen zoeken omdat hij nog volop bezig is met de stoomboot te prepareren voor vertrek naar Spanje. Zouden jullie ons willen helpen met zoeken?? Kom maar met je winterkleren en vooral je mooie lekkere warme KSA-trui naar het lokaal om 14u!!! Als we alle roetpieten hebben gevonden mogen jullie terug naar huis om 17u

Zaterdag 23 december: Wat zit er in mijn cadeau???
Als allereerst, FIJNE FEESTDAGEEEEEENN!!!!
Als tweede, het is Kerstmis en wij, als de allerleukste springerleiding ooit, zouden dit met niemand anders willen vieren dan met onze lieve springertjes. Kom maar allemaal om 18u30 naar het lokaal om samen in de kerstsfeer te komen. Als jullie allemaal een cadeautje hebben mogen jullie terug naar huis om 20u30. We zien jullie dan!

Groetjesss!!! Badjas, Tiani & Yildiz

 

Joro's

Dag Joro’s!! De winter staat voor de deur, dit betekent dat de feestdagen eraan komen. Maar Sinterklaas en de roetpieten komen ook bijna. Dit willen wij alvast vieren met jullie. Hopelijk jullie ook met ons? Maak jullie klaar voor weer leuke activiteiten, maar vergeet je uniform niet. Kan je niet wachten? Neem alvast een kijkje naar de activiteiten die op de planning staan.

Zaterdag 11 november: Wapenstilstand
Halloo joro’s, kennen jullie iets over onze geschiedenis? Wisten jullie dat het vandaag wapenstilstand is? Dit betekent het einde van de Tweede Wereldoorlog. Vandaag zullen we jullie eens laten zien hoe het er vroeger aan toe ging in het leger. Trek maar allemaal jullie legeruniform en vuilste schoenen aan en vergeet zeker je soldatenhelm niet! Kom allemaal om 14u naar het lokaal en hopelijk kunnen jullie als volwaardige militairen om 17u terug naar huis.

Zaterdag 25 november: Find a way out
Jipseee joro’s, gaat alles goed met jullie? Hoe staat het op school? Vrees niet, we gaan het niet hebben over school, maar een leuke KSA-activiteit doen. Kom allemaal maar om 14u af naar het lokaal, er is wel een kans dat jullie niet meer naar huis gaan… Er staat namelijk een escaperoom op de planning voor vandaag. Hopelijk zijn jullie tegen 17u ontsnapt, want anders zitten jullie met een probleem… Tot dan!

Zaterdag 9 decemeber: Sinterklaas is geweest!
Dag joro’s, ik hoop dat jullie braaf zijn geweest, want op 6 december is Sinterklaas bij ons geweest. Hopelijk is hij jullie huizen ook gepasseerd? Vandaag is het thema van de activiteit, Sinterklaas. We gaan heel wat verschillende dingen doen rond deze bekende man. Kom om 14u naar het lokaal en op die manier komen jullie te weten wat we gaan doen. Op dit moment mogen jullie ook vertellen wat je allemaal gekregen hebt van de Sint. Als jullie zijn braaf geweest mogen jullie om terug 17u naar huis.

Vrijdag 23 december: Kerstdiner
Besteee joro’s, we gaan vandaag iets super leuks doen!! Zoals jullie misschien al weten is het bijna kerstavond, tijd om gezellig aan tafel te zitten met familie en vrienden en te eten tot je erbij neervalt. Bij kerst horen er natuurlijk ook cadeautjes, neem daarom allemaal een cadeautje mee, voor wie dat cadeautje is gaan we nog niet zeggen. Je mag maximaal 5 euro uitgeven. Kom allemaal om 17u naar het lokaal en om 21u gaan jullie met gevulde buikjes en een cadeautje terug naar huis.
Vergeet zeker je cadeautje niet en tot dan!

Groetjessss de joro leidingggggggg
Luna, Gennaro en Rani

 

Jim

Goed nieuws!! Hier zijn we dan alweer met de 2e ambras van het jaar. Amai amai, wat vliegt de tijd toch. Wat minder goed nieuws: de koude dagen komen er jammer genoeg weer aan, maar wij als jimmers laten ons daar zeker niet in tegenhouden! We verzekeren dat we jullie met onze actieve activiteiten warm houden tot dan eeeee!!

Zaterdag 11 november: boven of onder of onder of boven 
Kijk daarboven! Of wacht nee kijk toch hier onder en nu weer boven… Wat gebeurt er toch allemaal? Ben jij even benieuwd als ons waarom alles vanboven naar beneden en van beneden naar boven gaat? Kom dan maar allemaal zeker af naar het lokaal om 14u en als jullie ontdekt hebben wat er mis is mogen jullie om 17u weer naar huis.

Zaterdag 25 november: Een wat aan de vroege kant Sinterklaasfeestje
We weten dat het nog effe is voor Sinterklaas maar we konden het niet laten om toch al een klein feestje te geven met jullie. Dit feestje bevat natuurlijk ook een cadeautje, dus kom zeker maar met ze allen af! Jullie worden verwacht in het lokaal om 19u en mogen weet huiswaarts om 21u30.

Zaterdag 9 december: Kerstjachtseizoen
Jachtseizoen!!!!! Maar niet zomaar een jachtseizoen nee nee, een KERSTjachtseizoen! Dit betekent dus dat jullie zeker warme kleren moeten aandoen en ook een warme muts, vergeet ook jullie telefoon niet want die zal je misschien wel eens kunnen nodig hebben. Jullie worden verwacht om 14u aan het lokaal en om 17u mogen jullie weer naar huis.

Zaterdag 23 december: Twister Twister
Linker hand op blauw, rechter voet op geel, rechter hand op rood, linker hand op geel, linker voet op blauw, rechter voet op blauw, linker hand op rood, rechter voet op rood,… Ja ik denk dat jullie het misschien wel al door hebben, vandaag spelen we Twister! Kom dus maar allemaal af, om 14u aan het lokaal en jullie mogen dan weer vertrekken om 17u.

Groetjes Dean en Colin

 
 

Sim

Ja ja, daar is ie weer, ambras nummer 2. Hopelijk hebben jullie je al een beetje geamuseerd want tga alleen maar beter worden. En tis ook al bijna kerst en nieuwjaar e gasten, maar dat betekent ook weer bijna examens… Maar dat vuil woord ga je me toch nog niet te veel horen zeggen, want in de KSA doen we alleen aan toffe dingen. En kan je het geloven tis weer zotjes wi, tis were geen 4 activiteiten ma gewoon weer 5 e.

Zaterdag 4 November: Het grote vergeet je fiets niet spel
We zijn nog nie heel befietst van het school of de vakantie is alweer gedaan, ma eerst nog een activiteit in de beste KSA vant land. Veel fietsen we nog nie fietsen over et spel maar vergeet zeker je velo niet e, want je ga die nodig fietsen. Neem ook zeker je gsm mee. Jullie tocht begint om 14u aant lokaal en hopelijk tegen 17u uitgefietst weer aant lokaal.

Zaterdag 18 November: Het grote actie reactiespel
Tis een keer tijd om het prachtige Lissewege te verlaten, we gaan naar het o zo mooie Brugge. We gaan eigenlijk Brugge een beetje op zijn kop zetten, door de toeristen of Bruggelingen beet te nemen om allerlei grappige situaties. We verzamelen om 12u50 aan het station van Lissewege. Iedereen die een abonnement voor de trein heeft neem die zeker mee. Om 17u zullen we zeker thuis zijn.

Zaterdag 2 december: Het grote vragen oplosspel
Hoe hoog is de kerk van Lissewege? Wie is de oudste man ter wereld? Waar ligt de hoogste berg ter wereld? Hoeveel grassprietjes telt een voetbalveld? Wie was de eerste man op de maan? Wanneer is je leiding jarig? Hoeveel zal ik halen op mijn volgende toets Engels? Waar gaan we op kamp aankomende zomer? Pfffff al deze moeilijke vragen! Denk je het op te kunnen tegen je medesimmers? Kom dan om 20u naar het lokaal en om 22u hopelijk wat wijzer is de activiteit gedaan. 

Zaterdag 16 december: Het grote wordt maar vuil spel
We veronderstelden dat de titel wel voor zich zou spreken, een activiteit in thema om vuil te worden, kom dus zeker af in kleren die vuil mogen worden en zeker tegen een stootje kunnen. Als je zin hebt om in deze koude tijd eens goed warm te krijgen kom dan zeker af, tis zoals altijd om 14u te doen aan het lokaal en jullie mogen weer naar huis om 17u. Het is dan natuurlijk te hopen dat jullie ouders een goede wasmachine hebben.

Zaterdag 30 december: Het grote verbrand je vingers niet spel
Hopelijk kunnen jullie goed koken, want dat ga je vandaag zeker kunnen gebruiken. Want je leiding verwacht een culinaire masterpiece op ons bord op het einde van de activiteit. Als jullie goesting hebben om de mouwen op te stroppen en te beginnen koken kom dan zeker om 18u naar het lokaal en om 20u zal de laatste activiteit van het jaar helaas gedaan zijn.

Groetjes Xander Ramsey en Chloë Huysentruyt

 
 

+16

Ja ja daar is ie weer ambras nummer 2. Tis te hopen da junder je al e beetje geamuseerd ebt want tga alleen ma beter worden. En tis ook al verre kerst en nieuw e gasten, ma da betekent ook weer bijna examens, ma da vuil woord ga je me toch nog nie te vele oren zeggen. Want in de ksa doen we alleen aan toffe dingen. En kan je et geloven tis weer Zotjes wi tis were geen 4 activiteiten ma gwn weer 5 e.

Zaterdag 4 november: Het grote vergeet je fiets niet spel
We zijn nog nie heel befietst van et school of de vakantie is alweer gedaan, ma eerst nog een activiteit in de beste ksa vant land. Veel fietsen we nog nie fietsen over et spel ma vergeet zeker je velo nie e, want je ga em nodig fietsen. Neem ook zeker enkele gsm mee. Junder tocht begint om 14u aant lokaal en hopelijk tegen 17 uitgefietst were aant lokaal.

Zaterdag 18 november: Wist je het al bar
Vanavond zitten we met z’n allen gezellig aan het kampvuur. We verwachten jullie om 20u aan het lokaal en tegen 23u mogen jullie terug naar huis.

Zaterdag 2 december: Het grote vragen oplosspel
Hoe hoog is de kerk van Lissewege? Wie is de oudste man ter wereld? Waar ligt de hoogste berg ter wereld? Hoeveel grassprietjes telt een voetbalveld? Waar gaan we op kamp aankomende zomer? Pfffff al deze moeilijke vragen! Denk je het op te kunnen tegen je meegasten kom dan zeker af naar onze quiz.

Zaterdag 16 december: Het grote wordt maar vuil spel
We veronderstelden dat de titel wel voor zich zou spreken, een activiteit in thema om vuil te worden, kom dus zeker af in kleren die vuil en zeker tegen een stootje kunnen. Als je zin hebt om in deze koude tijd eens goed warm te krijgen kom dan zeker af tis zoals altijd om 14u te doen aan het lokaal en junder mogen weer naar huis om 17u. Het is dan natuurlijk te hopen dat jullie ouders een goede wasmachine hebben.

Zondag 31 december: Oud en nieuw
Ja vandaag vieren we met zun allen het nieuwjaar. We gaan junder binnenkort meer informatie geven, dus bekijk zeker junder berichten.

Groetjes Xander en Chloë